Ce vârstă planetară ai? Evoluţia vieţii noastre sub influenţa planetelor

Horoscop
Ce vârstă planetară ai? Şi de ce contează acest aspect? Astrologia este o sursă infinită de informaţie pentru cei pasionaţi să afle despre aspectele vieţii lor de zi cu zi, fiind folosită încă din vechi timpuri pentru a calcula evenimentele în funcţie de mişcările corpurilor cereşti.

Claudius Ptolemeu, astronom, astrolog, cartograf, matematician, fizician, filozof și muzician antic, a venit cu o diviziune a anilor vieţii în cartea sa “Tetrabiblos”. Aceste diviziuni sunt guvernate de o planetă diferită. Cu alte cuvinte, fiecare etapă a vieţi noastre este patronată de o planetă diferită şi dezvăluie schimbările prin care trece fiecare individ de-a lungul vieţii. Cu atât mai multe informaţii se pot vedea şi în poziţiile acestor corpuri cereşti în hărţile natale. Iată lista vârstelor planetare explicate de astrologul Alexandru Păunescu, invitatul Danielei Simulescu la interviurile Astrosens.ro.

Vârsta planetară a Lunii (0 - 3 ani)

"Luna ne influenţează mult atât ca apropiere primară, faţă de Pământ, dar ea, în astrologie, descrie şi ce este la început, ceea ce este sensibil la tot ce există ca influenţă în jur. Când vorbim despre Lună, vorbim despre emoţii şi de cele mai multe ori, aceste emoţii au un substrat biologic. 

Luna descrie  această natură a copilului, de fiinţă incapabilă să trăiască singură, de fiinţă foarte receptivă la tot ceea ce primeşte ca îngrijiri, ca emoţii, ca mediu şi astfel, perioada 0-3 ani este perioada în care psihicul omului se formează şi toate relaţiile pe care copilul le are cu copilul, mama, tata, îngrijitorii, sunt relaţii care îşi pun amprenta asupra psihicului în mod categoric şi toată această amprentă este purtată tot restul vieţii. O analiză a influenţei Lunii în viaţa unei persoane nu este completă dacă nu se acordă atenţie şi poziţiei sale în astrogramă. E un indiciu important în ceea ce priveşte relaţia lui cu familia şi cu mediul", a declarat astrologul Alexandru Păunescu, pentru Astrosens.ro.

Vârsta planetară a lui Mercur (4 - 13 ani)

După vârsta planetară a Lunii, Mercur preia controlul perioadei de 4 - 13 ani a individului, respectiv partea de creştere şi dezvoltare conştientă.

"Mercur urmează acestei ordini şi, în sensul evoluţiei omului, după ce copilul are deja o oarecare autonomie, începe să se exprime şi de data aceasta foloseşte cuvântul, care din păcate, este folosit de noi pentru a minţi pentru că Luna transmite nişte emoţii foarte puternice şi foarte intense. Cuvântul nu face decât să traducă aceste emoţii şi uneori le traduce parţial sau eronat şi de aia, cuvântul, într-o oarecare măsură, minte în ceea ce priveşte emoţia. Avem perioada în care copilul acumulează tot felul de informaţii din exterior, învaţă să vorbească", a precizat Alexandru Păunescu, pentru Astrosens.ro.

Vârsta planetară a lui Venus (14 - 21 ani)

„E o perioadă interesantă pentru că, cumva, este perioada superioară a lunii. Aici vorbim deja despre sentimente. Sentimentele sunt o caracteristică exclusivă a speciei umane. Dacă şi animalele au emoţii, ele nu au sentimente. Sentimentele sunt acele aspecte emoţionale care au o bază foarte profundă. Spre exemplu, oamenii pot avea sentimente pozitive şi negative, pot fi părtinitori în sens pozitiv şi negativ, animalele nu pot face asta.

Aici, copiii explorează sentimente pe care nu le-au găsit în familie sau transpun sentimentele pe care le-au regăsit în familie în încercări relaţionale. Şi e foarte bine ca în perioada aceasta să se asocieze materia cognitivă de la Mercur cu emoţia pe care Venus o are şi astfel are loc învăţarea completă. Şi dacă vrem să facem educaţie sexuală, începem cu partea de Mercur”, a explicat Alexandru Păunescu.

Citește continuara pe Astrosens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel