Cel mai bun mod de a dezgheța congelatorul. 3 pași simpli

Congelatorul poate adăposti bacterii care proliferează în mediul său umed. Prin urmare, devine esențial să-l dezghețăm și să-l curățăm. Iată deci cea mai bună modalitate de a face acest lucru.

Congelatorul rămâne unul dintre dispozitivele care adăpostesc cele mai multe bacterii. Ca să nu mai vorbim de mirosurile proaste cauzate de alimente. De aici importanța efectuării unei igienizări regulate a congelatorului și a frigiderului.

Sfaturi eficiente pentru dezghețarea și curățarea congelatorului

Pasul 1: golește congelatorul

Scoate alimentele din congelator, pe care le vei păstra în pungi.

Așază prosoape în jurul congelatorului, pentru a evita scurgerile de apă. În cele din urmă, scoate congelatorul din priză. Lasă-l cu ușa deschisă. Așteaptă ca gheața să se topească.

Pasul 2: răzuiește gheața

Folosește o spatulă din plastic pentru a răzui gheața. Evită să folosești un uscător de păr pentru a accelera topirea gheții. 

Pasul 3: curățare profundă

Pentru a curăța în mod eficient congelatorul, plasează boluri cu apă fierbinte în interiorul aparatului. Îndepărtează bucăți mari de gheață  cu o spatulă de plastic, care ar putea fi încălzită în apă fierbinte. De asemenea, evită să folosești ustensile precum cuțitul. Apoi curăță congelatorul, precum și rafturile și compartimentele cu un amestec de oțet alb și bicarbonat de sodiu. Asigură-te că folosești o cârpă curată și uscată bine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel