Cele mai sănătoase surse de carbohidrați. Alimentele pe care să le mănânci
Autor: Adisa Codruț pe 19 sep, 17:48 | Practic și util

Carbohidrații fac parte din dieta zilnică de care organismul are nevoie, alături de grăsimi și proteine.

Carbohidrații sunt unul dintre cei trei macronutrienți care apar în mod natural în alimentele vegetale precum mazărea, fasolea, nucile și semințele, cerealele, lactatele și produsele lactate, fructele și legumele. Ceilalți doi macronutrienți sunt grăsimi alimentare și proteine. Carbohidrații sunt un nutrient esențial - ceea ce înseamnă că o persoană trebuie să-i obțină din dietă - și organismul are nevoie ca ei ca să funcționeze optim - deoarece servesc ca sursă primară de energie.

Carbohidrați sănătoși

Sursele mai bogate în nutrienți de carbohidrați pe care oamenii le văd, de obicei, sănătoase includ fructe cum ar fi: bananele, merele și fructele de pădure; legumele ca: spanacul, morcovii și roșiile, cerealele integrale; cereale integrale, orezul brun, quinoa, mazăre și fasole, mazăre, linte, lactate și produse lactate, cum ar fi lapte cu conținut scăzut de grăsimi, iaurt și brânză.

Cercetările au legat dietele bogate în acești carbohidrați complecși - cum ar fi dieta mediteraneană - de beneficii antiinflamatorii, rezistență redusă la insulină și risc redus de boli cronice.

Cercetătorii atribuie multe dintre aceste beneficii conținutului de fibre dietetice al carbohidraților complecși. De exemplu, fibrele din fructele întregi îmbunătățesc gestionarea greutății pe termen lung și susțin mișcările regulate ale intestinului și îmbătrânirea sănătoasă.

O analiză din 2020 a constatat că fibrele din cereale integrale conferă mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc redus de boli de inimă, tulburări intestinale, cancer și diabet, Medical News Today

Practic și util Vezi toate articolele