Chec marmorat cu doar două ouă. Secretele unui desert simplu și bun

FOTO pinterest
Chec cu doar două ouă, o rețetă super simplă, pe care oricine o poate prepara. Nu trebuie să fii as în bucătărie, pentru a prepara acest tip de desert. 

Checul cu doar două ouă poate fi folosit atât ca blat de tort, cât și ca prăjitură. 

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

2 ouă mari

1 cană de zahăr

scorțișoară (opțional)

o jumătate de cană cu lapte

o jumătate de cană cu ulei

2 căni de făină (nu chiar pline)

1 plic praf de copt (10 g)

2, 3 linguri de cacao (pentru efectul marmorat)

Mod de preparare:

Primul pas este să dai drumul la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius. Sparge ouăle întregi și adaugă zahărul. Amestecă puțin, după care toarnă laptele, apoi uleiul. La sfârșit, adaugă făina și praful de copt.

După ce aluatul este gata, toarnă-l într-o formă de chec, lăsând puțin aluat deoparte pentru a fi amestecat cu cacao, aproximativ patru-cinci linguri. Compoziția cu cacao toarn-o în mijlocul formelor, după care bagă la cuptor pentru aproximativ 35 – 40 de minute.

Primele 15-20 de minute, aluatul de chec trebuie ținut la o temperatură de 180 de grade Celsius, iar restul de timp la o temperatură de 170 de grade. După ce scoți checul din cuptor, pudrează-l cu zahăr praf amestecat cu puțină scorțișoară.  

O altă variantă de chec include apă minerală.

 

Ingrediente:

4 ouă

250 g făină

40 g cacao

220 g zahăr

100 ml apă minerală carbogazoasă sau sifon

50 ml ulei

un praf de sare

2 plicuri zahăr vanilat

coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare:

Mai întâi de toate, încălzește cuptorul (180 grade). Separă ouăle. Bate gălbenușurile cu 50g zahăr și zahărul vanilat. Adaugă uleiul și apa minerală, apoi și coaja rasă de lămâie. 

Separat, bate albușurile cu un praf de sare. Adaugă restul de zahăr și continuă să bați până ce spuma devine densă și lucioasă. Toarnă peste spumă mixul de gălbenușuri și mai amestecă 10 secunde cu mixerul. 

Cerne și cântărește separat 150 g făină pentru compoziția albă și 100 g făină cu 40 g cacao pentru compoziția cu cacao, pe care le pui în două boluri separate. Amestecă bine cacaoa cu făina pentru a nu face cocoloașe și a se omogeniza mai repede.

Din compoziția spumoasă scoate 300 g și amestec-o cu mixul de făină și cacao. Peste restul de compoziție spumoasă pune făină simplă și amestecă.

Tapetează forma de cozonac cu hârtie de copt și toarnă în ea, mai întâi, partea de aluat cu vanilie (albă). Deasupra toarnă și partea cu cacao și nivelează cu grijă.

Bagă tava în cuptorul preîncins la 180° C, pentru 10 minute, apoi redu temperatura la 170° C și mai las-o alte 20-25 de minute. După coacere, lasă checul 5 minute în formă, după care răstoarnă-l pe un grilaj de bucătărie și îndepărtează-i hârtia de copt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel