CHLORPHENAMINUM - prospect

Foto: Pixabay
CHLORPHENAMINUM - prospect. Acţiune: Antialergic antihistaminic H1 din generaţia 1, cu efect sedativ moderat şi cu efecte antimuscarinice.

CHLORPHENAMINUM - prospect

Denumirea comercială: CLORFENIRAMIN

Prezentare: Comprimate  

Indicații: În dermatologie: urticarie acută şi cronică, eczeme, dermatită atopică şi de contact, prurit, eritem solar, înţepături de insecte. În medicina internă: boala serului, edem Quincke, migrenă, colită ulceroasă, alergii medicamentoase. În oftalmologie: procese alergice oculare. În O.R.L.: rinită alergică, coriză de fân

Contraindicații: Hipersensibilitate la clorfenamină, insuficiență renală (IR) şi insuficiență hepatică (IH) avansată, stări depresive. La pacienţi cu risc de retenţie urinară. La pacienţi cu risc de glaucom cu unghi închis.

Atenție!: Prudenţă la pacienţii cu presiune intraoculară crescută, tulburări cardiovasculare, hipertensiune arterială (HTA), astm bronşic, la copii şi la pacienţii în vârstă. A nu se asocia cu: alcool, cu medicamentele depresive ale sistemului neervos central (SNC), cu atropina şi alte substanţe atropinice (antidepresive, antiparkinsoniene, anticolinergice, spasmolitice, disopiramidă, neuroleptice fenotiazinice). Nu este recomandată utilizarea de către femeile însărcinate şi în perioada de alăptare. Nu se recomandă şoferilor sau celor cu activităţi de precizie.

Reacții adverse: Somnolenţă, oboseală, iritaţie gastrică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel