Cimbrul, condimentul care te scapă de mucegai. 5 întrebuințări la care nu v-ați fi gândit

Cimbru  FOTO: pixabay
Plantă întâlnită în multe grădini, cimbrul poate fi folosit nu doar în mâncare, ci și în combaterea acneei datorită proprietăților sale antibacteriene.

Cimbrul, plantă din familia mentei, poate fi folosit în tratarea acneei și în controlul hipertensiunii, susțin studii. Unul dintre acestea a demonstrat că un extract din Thymus linearis, o specie de cimbru din Pakistan și Afganistan, a reușit să reducă semnificativ ritmul cardiac la șobolanii cu tensiune arterială crescută și a scăzut colesterolul. Cercetările britanicilor asupra acneei care au implicat și cimbrul au ajuns la concluzii interesante: cimbrul ar fi fost mai eficient împotriva coșurilor decât anumite produsele antiacnee, care includeau peroxidul de benzoil.

Iată 5 întrebuințări la care nu v-ați fi gândit, potrivit healtline.com:

* Oprește tusea – o cercetare a arătat că un amestec de cimbru și frunze de iederă a atenuat tusea și alte simptome ale bronșitei acute.

* Crește imunitatea – cimbrul e plin de vitamina C și vitamina A, cupru, fibre, fier și mangan.

* Dezinfectant - uleiul de cimbru distruge concentrații scăzute de mucegai, fapt dovedit științific

* Ține departe țânțarii - un studiu recent susține că un extract din cimbru poate respinge țânțarii, dar ca să scăpați de ei frecați frecați frunzele de cimbru între mâini ca să eliberați uleiurile plantei.

* Miros plăcut – unele produsele organice și naturale de îngrijire a pielii conțin cimbru; e un ingredient și în apa de gură datorită proprietăților sale antiseptice și antifungice; se mai folosește și în deodorantele naturale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel