Cinci lucruri care au un efect negativ asupra pielii tale

Îmbătrânirea poate fi încetinită
Sunt mai mulți factori care au efecte negative asupra pielii noastre. Iată câteva dintre ele.

Oricine visează să aibă o piele perfectă, motiv pentru care folosim creme pentru piele și măști faciale, creme de protecție solară etc. Dar, în timp ce depunem mult timp și efort în aceste rutine de înfrumusețare, există de fapt o mulțime de alte lucruri pe care le putem face pentru a ne îmbunătăți aspectul pielii. Probabil că nu mulți ne dăm seama, dar există câteva obiceiuri și acțiuni zilnice care au o influență proastă asupra pielii noastre.

Iată o listă cu aceste lucruri.

Călătoritul

Indiferent dacă mergem cu mașina, bicicleta sau orice mijloc de transport: nu putem evita poluarea aerului. Acest lucru are o influență mai mare asupra pielii decât am fi crezut. Radiațiile UV, gazele de eșapament și fumul de țigară sunt în jurul nostru. Acestea joacă un rol important în procesul de îmbătrânire a pielii. Ne putem proteja pielea împotriva acestor lucruri cu produse speciale care conțin antioxidanți și acid hialuronic. Aceste ingrediente vor preveni ridurile și vor încetini îmbătrânirea.

Consumul de zahăr

Știm cu toții că consumul de zahăr nu este bun pentru sănătate, dar știați că ne afectează și pielea? Când mâncăm prea mult zahăr vor apărea mai repede acele linii subțiri și pielea va deveni, de asemenea, obosită. Nu trebuie să renunțăm complet la zahăr complet, ci doar să reducem consumul pentru a face diferența.

Fața de pernă

În timp ce dormim, celulele pielii mor și se lumină, ajungând pe pernă. Schimbați lenjeria de pat cel puțin o dată pe săptămână pentru a preveni expunerea pielii la bacterii.

Tastatura

Puțină lume se gândește să curețe și să dezinfecteze tastatura calculatorului, deși atingem acele taste aproape în fiecare zi. Iată un lucru alarmant: cercetările au descoperit că tastatura este de 20.000 de ori mai murdară decât scaunul de toaletă!

Ecranul telefonului

Telefonul emite lumină albastră. Când ne expuneți ochii la această lumină prea mult timp, vom avea mai multe dificultăți să adormim noaptea. Și, la rândul său, lipsa somnului are un efect negativ asupra pielii. În plus, telefoanele au adesea ecrane foarte luminoase, care ne pot determina să mijim ochii. Acest lucru ne va cauza riduri pe termen lung. Reduceți luminozitatea telefonului și puneți-l deoparte mai des.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel