Cine te apără de soare când nu ai crema de protecție la tine

Statul zilnic la soare te poate ajuta să-ți scazi tensiunea
Unele alimente acționează ca produse de protecție solară naturală. 

Sunt câteva alimente care pot acționa ca produse de protecție solară naturală și oferă o rezistență la arsurile solare. 

Amintim câteva alimente:

* legumele de culoare roșie - cercetările militează pentru consumul de alimente bogate în antioxidantul licopen; acesta contribuie la reducerea sensibilității la arsuri solare și se găsește în roșii, pepene verde și ardei gras roșu; studiile arată că licopenul oferă un nivel suplimentar de protecție împotriva daunelor provocate de soare. 

* alimente galbene și portocalii - cei de la Fundația pentru Cancerul Pielii susțin că dietele bogate în fructe și legume bogate în beta caroten, precum morcovi, ardei galbeni, dovleac și cartofi dulci ar reduce riscul apariției unor tipuri de cancer. Beta carotenul stimulează și abilitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva bolilor.

* legume cu frunze verzi - conțin luteină care, asemeni licopenului, protejează pielea de arsurile solare; ca exemplu, aici amintim spanacul, potrivit farmersalmanac.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel