Cîțu: De la 1 iulie am putea renunța la măști! Medicul Gilda Popescu: Am rețineri!

Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri, 9 aprilie, că de la 1 iulie am putea renunța la măștile de protecție. Doctorul Gilda Popescu, medic pneumolog Institutul Marius Nasta, este rezervată în privința acestei decizii. 

"De la 1 iulie am putea renunța la măști! Vrem să revenim la normal. Și normal înseamnă să putem să revenim la viața de dinainte, fără restricții, fără mers noaptea, fără măști. Deci, trebuie să vaccinăm ca să putem să ajungem la asta.", a spus premierul Florin Cîțu.

Doctorul Gilda Popescu, medic pneumolog Institutul Marius Nasta, a comentat afirmația premierului.

"Este o veste pe care ne-o dorim și o așteptăm de multă vreme, dar ca pneumolog și teoretician epidemiolog, din păcate, am ceva rețineri! Este adevărat că în aerul liber, riscul să ne infectăm este mult redus, uneori putem spune chiar imposibil. Există mult adevăr în ceea ce afirmă domnul premier, cu cât ne vom imuniza mai mult, cu atât riscul să transmitem va fi redus. Dar vom ține cont, atunci când vom lua această măsură, de incidența cazurilor. Dacă aceste cazuri vor fi reduse, este normal că se vor lua măsurile și ele ar trebui să fie adaptate fiecărei zone. 

În zonele unde cazurile vor fi reduse, se poate renunța la mască. Măsura ar trebui testată în zonele unde rata de incidență este mică. Așa ar trebui. Vorbim de medicină bazată pe dovezi și numai așa vom putea demonstra că măsura devine eficientă și nu ne punem în pericol viața.", a precizat medicul Gilda Popescu la Antena 3. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel