Clătite fără făină și lapte, mult mai sănătoase decât cele clasice. Sunt gata în 10 minute

Dacă vrei să prepari clătite delicioase, într-un timp cât mai scurt, iată cum trebuie să procedezi.

Ingrediente

o banană coaptă 
două ouă 
ulei
scorțișoară
coajă de lămâie

Mod de preparare

Îndepărtează coaja bananei și taie miezul în bucăți mici. Pune-le pe toate într-un bol și, folosind o furculiță, pasează fructul până capătă o consistență asemănătoare cu cea a budincii. Pentru un plus de savoare și aromă, adaugă scorțișoară și coaja rasă de la o lămâie.

Într-un bol separat, bate ouăle, dupa care amestecă cele două compoziții.

Pune ulei într-o tigaie, pe care îl întinsi cu o pensulă de gătit. Folosind un polonic, pune o cantitate mică de aluat în tigaie și gătește clătita aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.

Când clătitele sunt gata, le poți decora cu miere, dulceață, ciocolată, miez de nucă sau orice altă combinație care îți trece prin cap. 

De ce clătite din banane?

 

Bananene sunt bogate în fibre care scad colesterolul LDL. În plus, bananele conțin fitosteroli, un compus vegetal care ajută la blocarea absorbției colesterolului din corp. În cele din urmă, bananele pot avea rolul de prebiotic (hrana pentru bacteriile intestinale bune).

Bananele conțin potasiu, care ajută la scăderea tensiunii arteriale, diminuând efectele sodiului prin eliminarea acestuia din organism. 

O banană conține  400 de miligrame de potasiu și 32 miligrame de magneziu, precum și calciu și alți  micronutrienți. Bananele furnizează energie esențială, contribuind totodată la reducerea riscului de crampe musculare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel