Claudia Sava, profesoara care a luptat pentru pacienții cu cancer, s-a stins din viață

 Claudia Sava, președintele Societății Române de Cancer, Foto Facebook
Claudia Sava, președintele Societății Române de Cancer, s-a stins din viață ieri, 1 septembrie, după o luptă grea cu boala. 

Claudia Sava era profesoara de română în cadrul Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca și a condus Societea Română de Cancer. În ultimii trei ani a susținut introducerea legii care să permită pacienților cu dureri cronice să poată beneficia de terapii ale durerii cu ajutorul canabisului medicinal.

Din păcate, Claudia Sava s-a stins din viață înainte de a-și vedea visul implinit. 

Petiția privind introducerea unei legi care să permită bolnavilor cu dureri cronice să fie tratați cu ajutorul canabisului medicinal a fost inițiat de Alexandra Ana Cârstea, fiica unei alte femei răpuse de cancer în acest an. Petiția inițiată de aceasta a adunat peste 20.000 de semnătur și s-a transformat în proiect de lege, notează Monitorul de Cluj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel