Colegiul Medicilor Dentiști își schimbă numele și a majorat cotizația lunară. Stomatologii se revoltă. Petiție

Medicii stomatologi
Colegiul Medicilor Dentiști, care se transformă în Colegiul Medicilor Stomatologi, a publicat în Monitorul  Oficial o decizie prin care majorează cotizația lunară pe care orice stomatolog care vrea să aibă drept de practică în România trebuie să o plătească. Stomatologii au făcut petiție

Decizia Colegiului Medicilor Dentiști din România prevede ca, de la 1 ianuarie 2021, cotizația lunară pe care fiecare medic stomatolog trebuie să o achite este de 60 de lei, față de 40 de lei înainte. De asemenea, de la 1 ianuarie 2022, cotizația lunară se va majora din nou și va fi de 80 de lei, mai prevede decizia publicată în Monitgorul Oficial Partea I. 

Totodată, „În tot cuprinsul deciziei sintagma „medic dentist” se înlocuiește cu sintagma „medic stomatolog”, iar sintagma „Colegiul Medicilor Dentiști din România” se înlocuiește cu sintagma „Colegiul Medicilor Stomatologi din România”. 

Dar sunt medici stomatologi care nu sunt de acord cu majorarea cotizației lunare, pentru că, spun ei, aceasta „nu este justificată în această perioadă a digitalizării, în condițiile scăderii veniturilor medicilor și în momentul manifestării primelor semne ale unei crize economice care afectează majoritatea practicienilor. Lipsa de transparență în prezentarea situațiilor financiare ne împiedică să înțelegem justificarea acestor măriri asupra cărora NU am fost consultați! Medicii stomatologi practicienii se opun creșterii cotizației!”. 

Ei au alcătuit o petiție online, care poate fi consultată AICI, și care la momentul realizării acestui material era semnată deja de aproape 2.000 de stomatologi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel