Conspirația BIG PHARMA și pandemia COVID. Dr Vasi Rădulescu: de ce ne-ar trata cu vaccinuri de 15 euro, dacă tratamentul la ATI costă zeci de mii de lei?

Campanie vaccinare
Una dintre teoriile anti-vacciniștilor este aceea că marile companii din PHARMA fac bani cu nemiluita de pe urma vaccinurilor COVID, dar dr Vasi Rădulescu, atrage atenția că teoria e șubredă: 

„O chestiune tare ilară: dacă chiar voia bani cu nemiluita, Big Pharma nu făcea vaccinuri care costă 15-20€, ci lăsa populația să facă boala COVID-19 și să ajungă la spital, unde multe medicamente costă și mii de euro, deci profitul era mult mai mare.

Acum, lăsăm partea ilară.

+90% din cei care ajung în spital sunt nevaccinați. Ca să aibă grijă de ei, statul cheltuie sume URIAȘE. Vorbesc de spitalizare, oxigen, perfuzii, ventilație, tratamente cu anticorpi, tratamente biologice, tratamente antivirale, terapii ale durerii etc. O internare la ATI pe două săptămâni poate sări de 45.000 de lei. 

Vaccinul costă 80-100 de lei. Pe stat îl costă, nu pe om. Pentru om e gratis.

Sigur, vaccinul nu e perfect. Dar cifrele nu mint niciodată. Doar în Franța au făcut un studiu pe 22 de milioane de oameni, rezultând CLAR rolul vaccinurilor în controlul pandemiei. E clar pentru oamenii care au mintea deschisă, nu pentru cei care au convingeri.

Statul român va pierde sume incredibil de mari, cheltuieli care puteau fi evitate în 90% din cazuri prin vaccinare. Nu mai zic de pierderile de vieți - incomensurabile în suferință.

Dar la noi e criză politică. La noi e circ la TV. La noi există daci liberi. La noi a existat relaxare și oprirea pandemiei la 20% vaccinare (ne râd și curcile).

În tot acest timp, medicii se sufocă (yey, sunt și înjurați că sunt vânduți big pharma, că omoară oamenii!) în burnout, banii alunecă prostește, aruncăm doze de vaccin…

Dar avem imn cu „deșteaptă-te, române!”. De 30 de ani tot aștept deșteptarea, dar parcă unii se afundă tot mai mult în somn”, a scris dr Vasi Rădulescu, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel