Consumi pește gras? Ce legătură are cu diabetul de tip 2

Acizii grași din pește    FOTO: pexels.com
Diabetul de tip 2 este cercetat de oamenii de știință, după ce incidența a crescut foarte mult. Ei au vrut să vadă care este legătura cu consumul de pește gras.

Consumul de pește gras (dar nu și consumul de pește non-gras), este asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2, potrivit unui studiu publicat online în ianuarie, în Diabetes Care.

Guo-Chong Chen, de la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York City și colegii săi au folosit date de la 392.287 de participanți de vârstă mijlocie și mai avansată (55% femei) din Biobanca din Marea Britanie pentru a evalua asociațiile consumului de pește gras și non-gras și a uleiului de pește suplimente cu incidența diabetului de tip 2 .

Cercetătorii au descoperit că pe parcursul unei perioade medii de 10,1 ani de urmărire, au existat 7.262 de cazuri de diabet de tip 2. Pentru cei care au raportat mai puțin de o porție / săptămână, o porție / săptămână și două sau mai multe porții / săptămână de consum de pește gras, raporturile de risc ajustate multivariabil ale diabetului de tip 2 au fost de 0,84, 0,78 și respectiv 0,78, comparativ cu participanții care a raportat că nu a consumat niciodată pește gras. Nu a existat nicio asociere între consumul de pește non-gras și riscul pentru diabet de tip 2.

A existat un risc cu 9% mai mic pentru diabetul de tip 2 în rândul participanților care au raportat utilizarea regulată a uleiului de pește la momentul inițial față de neutilizatori și un risc cu 18% mai mic în rândul celor care utilizează în mod obișnuit ulei de pește, care au raportat, de asemenea, utilizarea uleiului de pește în cel puțin una din mesele din ultimele 24 de ore, față de cei care nu obișnuiau să consume uleiul de pește.
„În prezent, este prudent să recomandăm peștele gras proaspăt ca parte a unui model alimentar sănătos, în loc de suplimente de ulei de pește pentru prevenirea diabetului”, scriu autorii într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel