COPAC, APEL criză de DONATORI DE SÂNGE: Găsiți o rezolvare, impactul va fi devastator

Transfuzii de sânge și plasmă
Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) din România atrage atenția asupra situației extrem de grave a donării de sânge. În prezent, donarea de sânge a scăzut semnificativ, iar scăderea va deveni dramatică în condițiile noilor restricții de circulație.

Extinderea pandemiei determinată de noul coronavirus provoacă o criză secundară: cea a donatorilor de sânge și a dispobilității de sânge și produse din sânge în spitale, fix într-un moment în care e cea mai mare nevoie de așa ceva, atrage atenția COPAC.

„Nu știm dacă această informație a ajuns și la nivelul Comitetului de urgență, dar aceasta lipsă a donatorilor de sânge se traduce printr-o criză a pacienților cu boli rare, boli cronice sau pacienții acuți, lipsa sângelui va avea un impact devastator asupra întregului sistem de sănătate. De transfuzii vor avea nevoie inclusiv cazurile grave de COVID-19, care nu vor întârzia să apară. Pentru această problemă, solicităm Comitetului de Urgență și Ministerului Sănătății să găsească urgent o soluție pentru că va deveni cât de curând o problemă majoră a sistemului de sănătate", a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel