COVID-19, parteneriat între două mari companii pentru crearea unui vaccin

Flacoane   FOTO: pixabay
Două companii farma au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19.

Companiile farma Sanofi și GSK au semnat o scrisoare de intenție pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19, folosind tehnologie inovatoare. Acestea preconizează că vaccinul candidat va intra în studii clinice în a doua jumătate a anului 2020 și, dacă va avea succes, va fi disponibil în a doua jumătate a anului 2021.

”Sanofi va contribui cu antigenul proteina S COVID-19, care se bazează pe tehnologia ADN-ului recombinant. Această tehnologie a dezvoltat un antigen cu potrivire genetică exactă cu proteinele găsite pe suprafața virusului, iar secvența ADN care codifică acest antigen a fost combinată în ADN-ul platformei de expresie baculovirus, baza vaccinului gripal recombinant produs de Sanofi și autorizat în SUA.

GSK va contribui cu tehnologia dovedită de adjuvant pandemic. Utilizarea unui adjuvant poate avea o importanță deosebită într-o situație pandemică, deoarece poate reduce cantitatea de proteine de vaccin necesară per doză, permițând producerea mai multor doze de vaccin și, prin urmare, contribuind la protejarea mai multor oameni. Companiile intenționează să inițieze studii clinice de faza I în a doua jumătate a anului 2020 și, dacă au succes, sub rezerva unor considerente de reglementare, urmăresc să finalizeze dezvoltarea necesară pentru disponibilitate până în a doua jumătate a anului 2021”, transmit companiile printr-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel