Cum îți ajuți corpul să se vindece mai repede

Rană  FOTO: pixabay
Stimularea electrică ar ajuta vasele de sânge să transporte celulele albe din sânge și oxigenul către răni, accelerând astfel procesul de vindecare.

Cercetători de la Universitatea de Stat din Ohio, SUA, au demonstrat că stimularea electrică constantă generează o permeabilitate crescută a vaselor de sânge. Studiul a arătat că stimularea crește permeabilitatea vasului de sânge - o caracteristică importantă care poate ajuta substanțele care vindecă rănile din sânge să ajungă la leziuni mai eficient.

"Au existat speculațiile că vasele de sânge ar putea crește mai bine dacă le-ați stimula electric. (...). Și am constatat că răspunsul celulelor din modelele noastre de vase de sânge arată o promisiune semnificativă către schimbarea permeabilității vaselor care pot avea rezultate pozitive pentru munca noastră continuă în vindecarea rănilor. Vasele de sânge sunt cruciale pentru vindecarea rănilor: ele se înfășoară pe tot corpul, transportând substanțe nutritive, celule și substanțe chimice care pot ajuta la controlul inflamației cauzate de o vătămare”, afirmă Shaurya Prakash, autor principal al studiului și profesor asociat de Inginerie mecanică și aerospațială la Universitatea de Stat din Ohio, potrivit unui comunicat al universității citate.

Studiul a demonstrat că stimularea electrică ar putea ajuta, de asemenea, la gestionarea infecțiilor la nivelul locurilor rănilor - un fenomen pe care cercetătorii speră să-l analizeze în continuare.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel