Cum poate fi grăbită vindecarea leziunilor musculare. Studii pe celule stem

Distrofia musculara
Un studiu al unor cercetători de la Universitatea din California San Diego vine cu noi perspective pentru dezvoltarea terapiilor pentru boli musculare, leziuni și atrofie.

Cercetători de la Universitatea din California San Diego vorbesc, într-un studiu, despre noi perspective pentru dezvoltarea terapiilor pentru boli musculare, leziuni și atrofie având în vedere testele pe mai multe linii de celule stem.

”Abordările bazate pe celulele stem care au potențialul de a ajuta la regenerarea și creșterea musculară ar îmbunătăți calitatea vieții pentru mulți oameni, de la copiii care se nasc cu boli musculare congenitale până la persoanele care pierd masa musculară și forța din cauza îmbătrânirii. (...) Am descoperit că factori și mecanisme specifice pot fi declanșate prin mijloace externe pentru a favoriza creșterea rapidă”, a spus Shankar Subramaniam, distins profesor de bioinginerie, informatică și inginerie și medicină celulară și moleculară la UC San Diego și autor principal al studiului, potrivit unui comunicat al universității amintite.

În urma experimentelor pe trei linii de celule stem diferite induse de om și a analizei modului în care acestea se diferențiază în celule musculare, cercetătorii au observat că una dintre cele trei linii de celule stem a crescut cel mai rapid în mușchi.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel