Cum procedezi dacă ți-ai pierdut CARDUL DE SĂNĂTATE sau ți-ai schimbat numele

Card de sănătate
Ce faci dacă ți-ai pierdut cadrul de sănătate, ți-a fost furat sau ți-ai schimbat numele? Iată cum poți obține un nou card: 

Conform CNAS, cardul de sănătate duplicat se eliberează în baza următoarelor documente:

- Cerere tip (disponibilă la sediul casei de asigurări de sănătate sau pe pagina de internet a acesteia);

- Copie a actului de identitate;

- Dovada plății contravalorii cardului duplicat (15,26 lei), care poate fi achitată la casieria casei de asigurări de sănătate în evidența căreia vă aflați sau în contul indicat pe site-ul CAS local.

Cererea va fi completată și semnată de titular sau, după caz, de reprezentantul/ împuternicitul legal al acestuia, la cerere fiind atașată copia actului de identitate al titularului (sau, după caz, și a împuternicitului). Documentele necesare pentru eliberarea cardului duplicat pot fi transmise și prin poștă electronică către casa de asigurări de sănătate. 

(Ordinul președintelui CNAS nr. 98/2015 pentru aprobarea procedurii de eliberare, a modalității de suportare a cheltuielilor aferente producerii și distribuției cardului duplicat către asigurat, precum și a modalității de acordare a serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale până la eliberarea sau în cazul refuzului cardului național de asigurări sociale de sănătate - art.4 alin. (2) pentru pierdere/furt și art. 4 alin. (3) în cazul modificării datelor personale de identificare ulterior datei de emitere a cardului național emis inițial, cu returnarea acestuia)

Accesați ACEST LINK pentru a afla răspunsurile la cele mai frecvente întrebări adresate  de dumneavoastră Serviciului de Relații cu Asigurații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel