Cum să reîmprospătezi o banană prea coaptă, care s-a făcut deja maro: trucul la care nu te-ai fi gândit
Autor: Adisa Codruț pe 17 sep, 16:04 | Practic și util

Banane

Oricine a pățit, cel puțin o dată, să cumpere banane prea verzi, să le lase la copt câteva zile și apoi să constate că s-au făcut deja maro. Sau doar să le uite în cămară până când nu mai aveau aspect apetisant. Iată un truc mai mult decât surprinzător, care le readuce culoarea galben-aurie.

Internetul abundă în sfaturi și recomandări de toate felurile, de la cele mai inutile, până la cele care-ți pot salva viața. Iată un truc care, nu neapărat îți va salva viața, dar care cu siguranță îți va salva cei câțiva lei pe care i-ai arunca, altfel, pe niște banane care acum se strică.

Autorul, care a prezentat și imagini video, a folosit o pungă cu ziplock (care se închide ermetic), în care a pus niște orez, după care a introdus banana în pungă și a scos aerul cu atenție.

A avut grijă să o acopere bine în orez și a lăsat-o deoparte aproximativ o oră.

După o oră, a scos banana și a folosit un uscător de păr, cu care a „uscat” banana timp de câteva minute, la temperatură mică.

În mod surprinzător și total neașteptat, banana și-a recăpătat culoarea galbenă.

Trucul poate fi urmărit în filmulețul pe care autorul l-a postat pe Internet.

Practic și util Vezi toate articolele