Cum scăpăm rapid de ridurile care apar după expunerea la soare. Medic: Putem opri timpul în loc

Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, ce trebuie să facem pentru a evita apariția ridurilor atunci când ne expunem la soare, dar și cum putem scăpa de acestea dacă au apucat să-și facă simțită prezența.

Pielea noastră trece prin mari încercări în perioada verii. Medicii recomandă folosirea cremelor de protecție solară atunci când ieșim din casă, chiar dacă nu stăm la plajă. De asemenea, există multe variante pentru a te proteja de efectele nocive ale soarelui: pălării, haine, ochelari. Totuși, în ciuda mijloacelor de protecție folosite, după vacanța de vară, multe persoane observă că pielea din jurul ochilor nu mai arată la fel. Sunt mai încruntate, iar ridurile par că s-au adâncit mai tare în concediu. 

Cum putem să prevenim apariția ridurilor

 

Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, ne explică ce putem face pentru a preveni și remedia ridurile apărute după expunerea la soare. 

"Ideal ar fi să nu fim în situația de a ne confrunta cu ridurile ce apar după expunerea la soare. Fenomenul prin care ele apar este destul de simplu de înțeles, cel puțin o piele uscată deshidrată este mult mai predispusă la ridare, la apariția ridurilor", a explicat medicul pentru Spectacola.

"Pentru a preveni acest lucru în primul rând trebuie să avem grijă de piele, care este într-o continuă evoluție. Astfel, o putem ajuta cu tratamente de curățare profesională periodic, cu mezoterapie clasică injectabilă sau virtuală cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație și, nu în ultimul rând, să nu uităm de botox. 

Botoxul este tratamentul de elecție pentru ridurile ce apar în etajul superior al feței, între sprâncene, pe frunte sau la coada ochilor. El are capacitatea de a ne face să părem odihnite și senine prin efectul de relaxare la nivelul musculaturii.", a spus dr. Daniela Diveică.  

De ce trebuie să ținem cont înainte de a apela la botox

 

"Ca orice tratament medical, și botoxul are niște recomandări de care trebuie ținut cont, în ziua injectării și a 2 zi să nu ne expunem la soare, să nu facem sport și alte recomandări în funcție de fiecare pacient în parte", a explicat medicul.

Cui se adresează tratamentele de acest fel află pe SPECTACOLA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel