Cum știi dacă ai băut destulă apă. Testul deshidratării

Limonada detox. Foto: Pixabay
Pe temperaturi caniculare mai ales este bine să nu uităm să ne hidratăm corespunzător.

Apa reprezintă 60% din greutatea corpului la bărbații adulți și circa 50-55% la femei. Cum știi când corpul tău e hidratat? Cum știi când ești deshidratat:

Iată testul deshidratării și ce îți spun el:

* e mai ușor de făcut decât testul urinei care presupune să mergi la toaletă; cum? printr-o simplă ciupitură a pielii – pe piele ridată de la mijlocul degetelor, acolo unde ele se Îndoaie. Dacă imediat după ciupitura pielea revine la normal, înseamnă că ești hidratat. Dacă rămâne în forma făcută de ciupitură pentru câteva secunde sau mai mult, înseamnă că ești deshidratat.

* testul nu avea acuratațe maximă dacă este realizat la persoanele tinere. Cei în vârstă au pielea mai puțin elastică și revenirea la normal este din start mai dificilă.

* deshidratare poate determina dureri de cap, lipsă de concentrare și amețeli.

* nu toate băuturile ne hidratează organismul așa cum am crede, potrivit cumsa.ro.

Deshidratarea poate afecta două organe importante, precum ochii și creierul. Acestea însă nu sunt singurele efecte. Stilul de viață aglomerat și alimentele și băuturile procesate fac ca aproape toți să ajungem să avem o lipsă cronică de apă și să fim supuși riscului deshidratării. Deși nu sunt singurele organe afectate de lipsa de apă, creierul și ochii sunt deosebit de vulnerabili la următoarele condiții: obstrucția alimentării cu sânge a ochilor, umflarea ochilor, deficiență de vedere, micșorarea corneei, scăderea volumului creierului, consum crescut de energie în creier, funcția mentală afectată, oboseala.

Când sunt private de apă, celulele se micșorează și nu reușesc să transporte substanțe nutritive, folosească energia, să crească, să reproducă ADN sau comunice între ele. Din fericire, consumul de apă filtrată și non-fluorurată poate preveni și inversa aceste probleme care sunt tratate în mod obișnuit cu medicamente și intervenții chirurgicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel