De ce apar problemele de prostată: explicațiile unui medic
Autor: Angela Sabău pe 13 oct, 16:35 | Practic și util

Cancerul de prostata

Dr. Vasi Rădulescu a explicat pe blogul său personal de ce apar problemele de prostată la bărbați și care sunt factorii de risc, dar și ce complicații ar putea apărea.

Medicul Vasi Rădulescu a explicat, pe blogul su personal, de ce apar problemele de prostată. El a vorbit despre cauze, factori de risc, dar și ce complicații poate aduce mărirea prostatei la bărbați.

Iată ce spune el:

Cauze

Glanda prostatică este situată sub vezica urinară. Uretra trece prin centrul prostatei. Atunci când prostata se mărește, începe să blocheze fluxul de urină.

Majoritatea bărbaților au o creștere continuă a volumului prostatei de-a lungul vieții. La mulți bărbați, această creștere continuă mărește prostata suficient de mult pentru a provoca simptome urinare sau pentru a bloca semnificativ fluxul de urină.

Nu este în întregime clar ce determină mărirea prostatei. Cu toate acestea, s-ar putea să se datoreze schimbărilor în echilibrul hormonilor sexuali pe măsură ce bărbații îmbătrânesc.

Factori de risc

Factorii de risc pentru mărirea glandei prostatei includ:

Îmbătrânirea. Extinderea glandei prostatei rareori cauzează semne și simptome la bărbații cu vârsta mai mică de 40 de ani. Aproximativ o treime dintre bărbați se confruntă cu simptome moderate până la severe până la vârsta de 60 de ani, iar aproximativ jumătate o fac până la vârsta de 80 de ani.Antecedente familiale. Faptul că aveți o rudă de sânge, cum ar fi un tată sau un frate, cu probleme de prostată înseamnă că aveți mai multe șanse să aveți probleme.Diabet și boli de inimă. Studiile arată că diabetul, precum și bolile de inimă și utilizarea de beta-blocante, ar putea crește riscul de HBP.Stilul de viață. Obezitatea crește riscul de HBP, în timp ce exercițiile fizice pot scădea riscul.”

Citește continuarea pe drvasiradulescu.ro și află care sunt complicațiile pe care le poate aduce creșterea în volum a prostatei. 

Practic și util Vezi toate articolele