De ce apare acneea rozacee pe față, gât și decolteu

Fața ta te trădează     Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Dr Viviana Iordache, medic dermatolog, trainer și speaker internațional pentru botox și acid hialuronic, a vorbit la Dicționar Medical despre acneea rozacee.

Acneea rozacee apare unde genetic există receptori, afirmă medicul dermatolog Viviana Iordache la emisiunea Dicționar Medical. Aceasta este și trainer, speaker internațional pentru botox și acid hialuronic, expert în laser vascular și radiofrecvență ablativă, cu o experiență de peste 23 de ani în specialitate.

”În momentul în care s-a făcut genomul, noi avem harta pe care se vor sparge vasele și profesia lor în timp controlat - dacă am trăi într-un mediu moderat din toate punctele de vedere. Noi nu putem schimba harta și dacă facem corect tratamentele și dacă ne prezentăm la medicul dermatolog, gena rămân.

Deci toate zonele acelea vor fi mai active din punct de vedere circulator. Dar dacă ne îngrijim corect, putem opri puseul și putem întârzia înaintarea ei către stadiile următoare. Întârziere care se poate măsura în ani și zeci de ani.

Dacă, pe de altă parte, noi o stimulăm, deci facem lucrurile interzise în cuperoză, evident că progresia va fi înaintea progresiei naturale pe care ar fi dat-o trecerea în timp și ne vom trezi cu stadiul de acnee rozacee cu 10-10 de ani, după caz, mai devreme”, explică medicul dermatolog Viviana Iordache.

Acneea rozacee, explică specialistul, ”este o afecțiune din ce în ce mai des întâlnită”. La bază este ”o afecțiune a vaselor care hrănesc pielea, care se manifest la nivel cutanat, de la o simplă roșeață și usturime în stadiul I până poate să ajungă în stadiul IV la rinofima”, afirmă dr Viviana Iordache. Aceasta povestește cu mulți îi calcă pragul cabinetului și se miră când li se vorbește de acnee rozacee deoarece ei cred că au doar cuperoză.

”Numele este mai puțin important. Important este că afecțiunea se manifestă în primele faze prin înroșirea feței, în special în centrul ei, nasul și pomeții, dar sunt persoane la care ocupă teritorii mai importante, deci ei văd că se roșește nu numai fața, ci și gâtul și decolteul”, explică medul dermatolog. 

Potrivit specialistei, rozaceea e declanșată de anumiți stimuli alimentari, emoționale sau termici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel