De ce frunzele de dafin se consumă doar uscate
Autor: Adisa Codruț pe 15 iul, 09:21 | Practic și util

Dafinul este o plantă aromată ale cărui frunze se folosesc în diverse preparate, inclusiv murături.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune că frunzele de dafin se consumă doar uscate deoarece crude au un gust neplăcut.

”Frunzele de dafin se consumă doar în stare uscată? În stare proaspătă, frunzele de dafin au un gust acru și o aromă astringentă, de aceea ele se utilizează în procesul de gătire doar în formă uscată. Frunzele de dafin uscate eliberează aroma lor lemnoasă încet pe toată durata gătirii”, notează acesta pe pagina de Facebook a proiectului său educativ, Știință cu sare și piper.

E bine de știut că frunzele de dafin le putem folosi dacă suferim de: dureri de cap și migrene, probleme ale nervului sciatic, retenție de apă, sforăit, astenie, cistită, oboseală musculară, infecții ale pielii, otită, spasme, balonări, distensie abdominală, dureri menstruale, depresie, artrită, uretrită, contracții musculare, pierderi de memorie, tuse, insomnii.

Frunzele de dafin au proprietăți detoxifiante, expectorante, antivirale, ajută la procesele digestive, au acțiune antioxidantă, proprietăți astringente și pot ajuta la tratamentul diferitelor afecțiuni, cum ar fi gripa, răcelile, problemele stomacului, problemele pielii etc.

Această plantă aromată este mai mult decât un condiment. Ea reduce anxietatea, ameliorează durerile de cap, curăță sistemul respirator, luptă împotriva bacteriilor, îmbunătățește capacitatea creierului, îndepărtează energiile negative, potrivit unui material publicat pe DC Medical.

Practic și util Vezi toate articolele