De ce trebuie să ne vaccinăm deși am făcut boala. Dr Simin Florescu: trecerea prin COVID-19 nu asigură imunitate pe viață

Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Managerul Spitalului  Clinic de Boli  Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, conf dr Simin Aysel Florescu, a explicat, EXCLUSIV, la dezbaterea „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții” organizată de DC Media Group, de ce și persoanele care au fost infectate trebuie să se vaccineze. Mit spulberat:

Unul dintre miturile larg propagate pe Internet este acela că dacă ai făcut COVID-19 aia imunitate și nu mai e nevoie să te vaccinezi, a remarcat jurnalistul Val Vâlcu, realizatorul dezbaterii online „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DCMedia Group. Dar Conf Dr Simin Aysel Florescu spune că este o mare greșeală să crezi așa ceva.  

„Din păcate pentru noi, spre deosebire de alte boli virale, în cazul infecției cu SARS CoV-2 trecerea prin boală nu asigură imunitate de lungă durată. Dacă ne gândim la hepatita cu virus A, trecerea prin boală asigură imunitate pe viață. Sau vaccinarea în cazul ei asigură imunitate pe viață. Ei, în cazul acestui tip de virus, coronavirus, și mai ales acest SARS CoV-2, trecerea prin boală asigură imunitate temporală și parțială, iar vaccinarea asigură o imunitate mai bună, dar și ea, după cum vedem, mai de scurtă durată.

Deci, nu imunitatea aici nu este de lungă durată ca în alte tipuri de boli. Așa că din aceste motive trebuie să ne vaccinăm chiar dacă am trecut prin boală, ca să ne asigurăm o imunitate cât mai bună și pe o durată cât mai lungă. Cât de lungă? O să vedem cât de lungă se poate, ca atare acum facem doza 3, pentru că se pare că la 6-8 luni, nu mai e suficientă după vaccin”, a explicat conf.dr. Simin Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș.

Ce spune cunoscutul specialist despre celelalte mituri vehiculate pe Internet, aflați din video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel