Diabeticii, de ce e bine să ia antiacide: studiile arată legătura cu controlul glicemiei

Diabet
Potrivit unui nou studiu, anumite antiacide numite inhibitori ai pompei de protoni pot ajuta unii oameni să țină diabetul sub control.

Ultimele studii arată că diabeticii care iau medcamente pentru reducerea hiperacidității au un mai bun control și al glicemiei.

„Adesea, medicamentele utilizate în mod obișnuit pot avea efecte subtile care pot să nu fie detectate de ani de zile”, spune dr. Kashif Munir, profesor asociat în divizia de endocrinologie, diabet și nutriție de la Școala de Medicină a Universității din Maryland și cercetător al studiului, spune Verywell.

Munir spune că inhibitorii pompei de protoni (IPP) „sunt folosiți de milioane de oameni și studii mici au arătat beneficii posibile la pacienții cu diabet” - inclusiv cercetările echipei sale.

Cum pot ajuta antiacidele să gestioneze zaharurile din sânge

Pe lângă faptul că îi ajută pe oameni să gestioneze simptomele refluxului acid, noul studiu, care a fost publicat în Jurnalul de Endocrine Society of Clinical Endocrinology & Metabolism, arată că antiacidele ar putea ajuta și persoanele cu diabet să își gestioneze nivelul glicemiei.

Până la 10,5% din populația Statelor Unite are diabet de tip 2. Când sunt slab gestionate, persoanele cu diabet experimentează complicații precum probleme de vedere, insuficiență renală și boli cardiovasculare.

În mod tradițional, persoanele cu diabet au fost sfătuite să-și controleze zaharurile din sânge modificându-și dieta, inclusiv activitatea fizică și să ia anumite medicamente. În noua meta-analiză, cercetătorii evidențiază modul în care administrarea unui antiacid care se vidne la farmacie fără prescripție medicală poate ajuta oamenii să-și gestioneze nivelul glicemiei.

După evaluarea a 12 studii, cercetătorii au descoperit că combinarea antiacidelot cu terapia standard pentru gestionarea diabetului a dus la scăderea hemoglobinei A1c (HbA1c) și a glicemiei la jeun. Ambele măsuri sugerează un control mai bun al glucozei la pacienții cu diabet zaharat.

Carol Chiung-Hui Peng, un partener la o clinică de endocrinologie de la Universitatea din Boston și unul dintre cercetătorii studiului, spune că „antiacidele cresc nivelul gastrinei, care, la rândul său, îmbunătățește secreția de insulină și, prin urmare, scade glicemia.”

Gestionarea diabetului și prevenirea complicațiilor

Cercetătorii au menționat, de asemenea, că utilizarea antiacidelor nu a redus riscul de a dezvolta diabet la cei fără diagnostic

„Studiul nostru a reușit să compileze datele existente cu privire la utilizarea antiacidelor și diabet și să ofere dovezi mai robuste că antiacidele poate reduce glicemia”, a spus Huei-Kai Huang, medic și om de știință în Medicină de familie la Spitalul Hualien Tzu Chi din Taiwan și investigator studiului actual, spune Verywell.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel