DIETĂ: 5 lucruri care le ajută să slăbească pe femeile la menopauză

Menopauza
DIETĂ: Pierderea în greutate poate fi destul de dificilă, mai ales pentru femeile care sunt la menopauză. Iată 5 moduri simple și eficiente de a scăpa cu ușurință de aceste kilograme în plus.

DIETĂ: Când o femeie nu a avut un ciclu menstrual de un an este la menopauză. Această etapă poate avea diverse efecte nefaste asupra corpului lor, fie că este vorba de bufeuri, creștere în greutate, dezechilibru hormonal etc.

Poate fi o provocare destul de mare să slăbești în timpul menopauzei. Iată însă câteva lucruri care vă vor ajuta să slăbiți în această etapă: 

Somnul

Din cauza perturbărilor metabolice și a modificărilor corporale, este posibil să vă fi perturbat tiparele de somn. Faptul că nu dormiți suficient poate fi, de asemenea, un motiv pentru creșterea în greutate. Consultați medicul care vă poate recomanda medicamente sau suplimente care vă ajută să dormiți.

Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați

Pentru a menține metabolismul și a pierde în greutate, o dietă săracă în carbohidrați este cea mai bună pentru femeile la menopauză. Evitați carbohidrații și consumați alimente bogate în proteine și grăsimi. Consumați alimente precum pește, ouă, legume, fructe, nuci, semințe, lactate bogate în grăsimi, grăsimi, uleiuri sănătoase etc.

Exerciții fizice zilnice

Efectuarea de exerciții aerobice în mod regulat poate ajuta la reducerea greutății și la formarea mușchilor. Antrenamentul de rezistență poate ajuta și la îmbunătățirea masei musculare, care se pierde odată cu vârsta, și ajută la pierderea acelei grăsimi încăpățânate din jurul abdomenului cu care au de-a face femeile la menopauză.

Schimbări ale stilului de viață

Adoptarea unor schimbări în stilul tău de viață poate face minuni atunci când vine vorba de slăbit. Fie că este vorba de o schimbare a rutinei zilnice sau de încorporarea de exerciții și aerobic, modificările stilului de viață pot fi extrem de eficiente pentru a pierde rapid în greutate.

Alimente bogate în fibre

Consumați alimente precum varza de Bruxelles, semințe de in, avocado și broccoli cu un conținut ridicat de fibre pentru a îmbunătăți sensibilitatea la insulină, a reduce pofta de mâncare și a ajuta la pierderea în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel