Dieta care te scapă de candidoză: e strictă, dar va înfometa ciuperca

Acizii grași din pește    FOTO: pexels.com
Candida este o ciupercă ce pare inofensivă, dar dacă se înmulțește prea mult, poate crea probleme. Iată o listă de alimente interzise, dar și una cu alimente permise, care defavorizează dezvoltarea ciupercii.

Candida este o ciupercă ce trăiește în gură, intestin, vagin și pe piele, fără să-și facă simțită prezența. Însă un dezechilibru al corpului îi poate favoriza dezvoltarea, ducând la infecții fungice.

O dietă anti-candida este considerată cea mai bună modalitate de a aborda această afecțiune. Puteți „înfometa” ciuperca eficient, eliminând alimentele care o ajută să prospere.

Atenție însă: dieta anti-candida este dură.

Există o mulțime de alimente și băuturi pe care trebuie să le evitați și trebuie să le urmați cel puțin trei luni pentru a opri creșterea candidei din nou.

Evitați alimentele dulci

Candida se hrănește cu zahăr și dacă aveți cantități excesive în dietă, poate fi unul dintre factorii care au determinat ciuperca să prospere în primul rând.

Trebuie să tăiați toate prăjiturile, biscuiții și alimentele îndulcite, de la cereale pentru micul dejun la sosuri gata preparate.

Verificați etichetele și pregătiți alimentele de la zero pentru a vă reduce aportul de zahăr.

Feriți-vă de zaharurile naturale

Nu trebuie să evitați doar zahărul adăugat - multe fructe au un conținut ridicat de zaharuri naturale, în special fructe uscate, iar aceste zaharuri din fructe pot încuraja și creșterea excesivă.

Merele și perele proaspete au un conținut scăzut de zahăr, așa că sunt bune de mâncat, dar întotdeauna alegeți fructele întregi; în sucuri, zaharurile sunt concentrate.

Produsele lactate conțin lactoză sau zahăr din lapte, deci va trebui să evitați și majoritatea produselor lactate.

Stați departe de alimentele fermentate

Drojdia din dieta dvs. poate alimenta și candida. Deci, evitați alimentele fermentate, inclusiv extractul de drojdie, pâinea, oțetul, brânzeturile albastre, sosul de soia și ketchup.

Fiți atent la ce beți

Deoarece alcoolul este fermentat și conține zahăr, trebuie să îl evitați. Dar ar trebui să stați departe de toate băuturile îndulcite, inclusiv smoothie-uri, dovlecei, sucuri de fructe și băuturi răcoritoare. În schimb, încercați ceaiuri din plante și apă plată sau minerală.

Alimente bune în dieta anti-candida

Deși poate părea o listă lungă de alimente de evitat, există multe lucruri pe care le poți mânca în timp ce lupți împotriva candidei.

Pentru micul dejun, încercați terciuri făcute cu apă, acoperite cu măr tocat, semințe și condimente dulci, precum scorțișoară

De asemenea, puteți mânca pâine care nu este făcută cu drojdie și, în loc de gem sau marmeladă, încercați unt de arahide sau de migdale.

Iaurtul viu simplu este, spre deosebire de unele alimente lactate, sărac în lactoză, iar bacteriile prietenoase pe care le conține sunt benefice pentru combaterea candidei.

Carne slabă, pește, ouă, linte, toate legumele, orez și prăjituri cu orez sunt, de asemenea, în meniu.

Poate fi dificil, dar amintiți-vă dacă sunteți strict timp de doar trei luni, acest lucru ar putea face o diferență reală pentru simptomele dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel