Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați, benefică pentru persoanele cu colesterol ridicat

Dietă.    Foto: Pixabay
Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați are avantaje față de dietele cu conținut scăzut de grăsimi în ceea ce privește scăderea în greutate. În plus, o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați poate crește și nivelul colesterolului bun (HDL). 

Consumul de 150 de grame de carbohidrați sau mai puțin pe zi este considerat o dietă săracă în carbohidrați. Cu toate acestea, multe diete limitează carbohidrații la doar 20 de grame pe zi. Dacă nivelul dumneavoastră de colesterol LDL nu este în limitele normale, ați putea să vă concentrați în mare parte pe alimentele vegetariene sănătoase.

Asta nu înseamnă că ar trebui să mâncați mai multe paste și pâine albă. Acești carbohidrați suplimentari ar trebui să provină din alimente care scad colesterolul cum ar fi legume, fructe cu conținut scăzut de carbohidrați și proteine ​​vegetale precum fasole, linte și mazăre, inclusiv spanac, broccoli, varză, ardei, roșii, sparanghel și conopidă. Dovleacul este un fruct, are și un conținut scăzut de carbohidrați, cu 6 grame într-o porție de 1/2 cană.

Aflați ce alimente sau fructe ar trebui să consumați pentru a obține o dietă săracă în carbohidrați, într-un articol pe Spectacola.ro

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel