Dispozitiv inventat de americani care protejează copiii de TRAUMATISME. Dr Mihai Craiu, explicații
Autor: Dana Lascu pe 04 Martie, 14:11 | Pediatrie

Dispozitivul inventat de americani. Foto: Facebook / Q-Collar Canada

Odată cu încălzirea vremii, copiii vor ieși din ce în ce mai mult la joacă. În afară de infecții respiratorii, în această perioadă, pentru copii există un pericol mult mai mare este reprezentat de traumatisme, atrage atenția cunoscutul pediatru dr Mihai Craiu. Americanii au inventat un dispozitiv care îi protejează: 

„Vremea se încălzește și probabil copiii vor începe să se joace mai intens afară. Jocurile pot genera și alte riscuri, mai mari decât infecțiile respiratorii, inclusiv cele cu virusul mult detestat. A trecut multă vreme de când rutina și abilitățile de mișcare erau „întărite” zilnic. Este posibil să apară traumatisme craniene. 

Traumatismele de la nivelul capului pot afecta sistemul nervos central (TBI-traumatic brain injury) și sunt relativ frecvente. În SUA se estimează că apar anual între 1.6 si 3.8 milioane de TBI (link direct sursa informației).

Și sunt în creștere, deoarece numărul lor a crescut cu 53% între 2006 și 2014, conform CDC.

Pentru a reduce riscurile, pe lângă echipamentul de protecție, dedicat fiecărui tip de activitate sportivă în parte, acum a fost aprobat de către FDA un dispozitiv numit Q-Collar, un „guler” ce previne mișcarea excesivă a creierului în interiorul cutiei craniene (link direct sursa informației)

Copiii trebuie să participe la activități sportive în aer liber! Cu precauțiile de rigoare și cu grijă la traumatisme.

NB - Acesta este un articol medical, nu o publicitate (pentru cârcotașii de serviciu precizez că nu am nici un conflict de interese). (link direct informațiile din material), a avertizat cunoscutul pediatru dr  Mihai Craiu, pe pagina de Facebook intitulată Spitalul virtual pentru copii. 

 

Pediatrie Vezi toate articolele