DNA: Medic de familie din Constanța, trimis în judecată după ce a dat unui condamnat adeverință că nu e apt de muncă

Trimitere de la medic
Un medic de familie din Constanța a fost trimis în judecată de procurorii DNA, cu acord de recunoaștere a vinovăției, după ce a emis unui condamnat o adeverință prin care atesta faptul că acesta nu ar fi fost apt de muncă.

Conform DNA, procurorii anticorupție din Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei Cristina Chiriloaie, medic de familie, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uzurpare a funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și favorizarea făptuitorului.

„La data de 26 februarie 2019, inculpata Chiriloaie Cristina, în calitate de medic de familie, ar fi eliberat unei persoane condamnate într-o cauză penală a DNA o adeverință din care rezulta că aceasta nu este aptă pentru muncă, deși cunoștea că acest document nu putea fi emis decât de un medic specializat în medicina muncii. Consecința acestui demers ar fi fost aceea că persoana condamnată nu și-a mai executat obligația stabilită conform deciziei penale a Curții de Apel Constanța, ce consta în efectuarea unei munci neremunerate în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile”, arată anchetatorii, într-un comunicat

În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an și 3 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel