Doi pacienți cu COVID, în stare critică, transferați în Ungaria, au murit

Coronavirus. Foto: Pixabay
Doi dintre pacienții COVID transferați în Ungaria au pierdut lupta cu viața. Este vorba de două femei de 63 și 64 de ani.

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că două persoane dintre cele transferate în Ungaria au murit. Este vorba de o femeie de 64 ani, din Timișoara transferată în Szeged și de o a doua femeie de 63 de ani, din București, transferată în Debrecen.

Pe 17 octombrie au fost transferați alți 5 pacienți infectați cu COVID în centrul universitar din Debrecen, Ungaria, care se adaugă la cei 25 care sunt deja tratați în spitalele din acest oraș și din Szeged.

„Cei cinci pacienți care vor fi transferați astăzi pacienții provin din unitățile sanitare aflate în județul Bihor. Până în prezent, un număr de 25 pacienți au fost transferați și se află deja în secțiile ATI din centrele universitare Debrecen și Szeged. Așa cum am anunțat în spitalele din Ungaria a fost trimis și personal medical din România care ține legătura cu familiile pacienților transferați. Reamintim că, în acest context epidemiologic nefavorabil, Ungaria sprijină țara noastră prin punerea la dispoziția pacienților români a unui număr de 50 de paturi de Terapie Intensivă în vederea asigurării tratamentului de specialitate”, au anunțat responsabilii din Ministerul Sănătății. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.141 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 145 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În intervalul 17.10.2021 (10:00) – 18.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 261 decese (134 bărbați și 127 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași,Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

Un pacient decedat a fost infectat în Austria și raportat de DSP Bihor.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.745. Dintre acestea,1.764 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 491 sunt minori,450 fiind internați în secții și 41 la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.008.631 de teste RT-PCR și 3.925.458 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 11.427 de teste RT-PCR (6.905 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.522 la cerere) și 23.183 de teste rapide antigenice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

maioneza de post foto: freepik@atlascompany
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel