Dr Ovidiu Burlacu, șeful Secției de Chirurgie Toracică de la Spitalul Municipal Timișoara a decedat. DOLIU ÎN LUMEA MEDICALĂ
Autor: Adisa Codruț pe 06 sep, 12:06 | Medici & Clinici

Chirurgul Ovidiu Burlacu a decedat. Foto: Facebook / site-ul spitalului

Comunitatea medicală din România este din nou în doliu. Doctorul Ovidiu Burlacu, șeful Secției de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal Timișoara s-a stins fulgerător din viață, la doar 58 de ani. 

„Lumea medicală din Timișoara este mai săracă. Unul dintre cei mai cunoscuți,  apreciați și iubiți specialiști în chirurgie toracică ne-a părăsit. Doctorul Ovidiu Burlacu a plecat dintre noi, fulgerător, în acesta după-amiază.

Medicul care a salvat viețile a mii și mii de pacienți și a condus Secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal Timișoara.

A fost un exemplu pentru sute de medici rezidenți și și-a pus amprenta pe traseul profesional al fiecăruia dintre ei.

Ovidiu Burlacu a lucrat, însă, ani de zile alături de colegii noștri pneumologi și a răspuns prezent ori de câte ori i-a fost solicitat ajutorul. Ne-a sprijinit să implementăm în spital proceduri chirurgicale noi, aplicate până atunci doar în cele mai moderne unități sanitare din Occident. Noi, cei de la Victor Babeș, l-am considerat întotdeauna că fiind un membru al familiei spitalului nostru.

Suntem alături de colegii de la Spitalul Muncipal și de familia lui Ovidiu Burlacu. Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumina”, a transmis colectivul de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș.

Medici & Clinici Vezi toate articolele