Doliu în lumea muzicii populare: Petrică Moise a murit. Artistul era internat în spital cu COVID-19

Petrică Moise    Foto: Petrică Moise, captură youtube/ Muzică populară din Ardeal și Maramureș
Este, din nou, doliu în lumea muzicii populare după ce artistul de muzică populară Petrică Moise a decedat, răpus de COVID-19.

Lumea muzicii populare este din nou în doliu, după ce Petrică Moise, în vârstă de 74 de ani s-a stins din viață. Acesta era internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, fiind bolnav de COVID-19.  Potrivit pressalert.ro, interpretul de muzică populară a refuzat să se vaccineze.

Petrică Moise era un artist îndrăgit din zona Banatului. Acesta s-a născut în 19 iunie 1947 la Chişoda, judeţul Timiş, într-o familie de paori bănaţeni, fiind copil singur la părinți. Talentul său a fost descoperit în școala generală, de către profesoara de muzică Gertruda Catona.

Petrică Moise a fost un artist de excepțional dar de o modestie covârșitoare. Cântecele sale au depășit de mult granițele banatului și ale țării, fiind preluate de generații de interpreți de pretutindeni. Celebrul său cântec „Iorgovan frumoasă floare” a devenit un imn al bănăţenilor.

Citește continuarea pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel