DOLIU ÎN MEDICINĂ: Marele profesor emerit dr Ostin Mungiu a murit

Prof.univ.emerit dr Ostin C Mungiu. Foto: News@UMFIASI/Facebook
Este doliu în medicina românească și la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Marele şi cunoscutul profesor emerit Ostin Mungiu a trecut astăzi, 11 octombrie 2021, la cele veșnice. 

Prof. univ. dr. Costel Ostin Mungiu este cel care a introdus disciplina algeziologiei (studiul durerii) în România. 

Născut la Iași, la 16 octombrie 1941, el și-a făcut studiile universitare la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași. În 1971, după ce și-a obținut doctoratul, a plecat în America, unde a lucrat timp de un an la un institut de cercetare a cancerului. În anul 1997 a introdus la Universitatea de Medicină din Iași disciplina algeziologie, pentru ca în 2002 să înființeze un centru de studiu și de terapie a durerii. 

Este, printrele altele, autorul unui tratat de algeziologie. Era medic primar explorări funcţionale, medic primar farmacologie clinică, cu competenţă în farmacologie şi terapeutică și în terapia durerii.

Ostin Mungiu este tatăl politologei Alina Mungiu-Pippidi și al regizorului Cristian Mungiu.

„Comunitatea academică a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași regretă profund trecerea în nefiinţă a Domnului Profesor Ostin Mungiu, dascăl cu vocație și un om de o aleasă noblețe sufletească. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Așa cum spunea domnul profesor Mungiu într-un interviu acordat newsletterului Universității: „Un profesor trăiește atât cât persistă în memoria ultimului său student” au scris reprezentanții UMF Iași pe pagina de Facebook a istituției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel