Doliu la BOR: Ioan Ică senior, unul dintre cei mai importanți dogmatiști, a fost răpus de COVID-19

Deces,
Părintele profesor Ioan Ică senior, care a pregătit aproape 40 de generaţii de absolvenţi ai Facultăților de Teologie, a murit la 89 de ani.

"Părintele a fost un mare dogmatist, în tradiţia lui Dumitru Stăniloae şi Isidor Todoran. Potrivit experienţei mele în acest domeniu, a fost unul dintre cei mai importanţi ecumenişti al Bisericii noastre, mai ales în contextul dialogului ecumenic cu Bisericile Luterane. 

Între colegii de generaţie profilaţi şi pe teologie ecumenică, s-a distins nu doar printr-o bună cunoaştere a poziţiei ortodoxe într-o problemă aflată în discuţie, ci şi prin aprofundarea învăţăturii de credinţă a partenerilor de dialog. 

În felul acesta a contribuit hotărâtor la cristalizarea unor puncte de convergenţă dintre învăţătura de credinţă a Bisericii noastre şi cele ale altor confesiuni creştine", a spus preotul profesor Dorin Zosim Oancea, arată surse citate de Antena 3.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Mitropolitană, miercuri dimineaţă, apoi preotul va fi apoi înhumat în Cimitirul Muncipal Vechi din Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel