Două focare COVID au fost depistate la Spitalul Județean Buzău

Plămâni. Foto: Pexels
Două focare COVID la secțiile Cardiologie și Neurologie ale Spitalului Județean Buzău au fost anunțate marți, 13 aprilie.

Două focare de COVID-19 au fost depistate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău, după ce mai mulţi pacienţi internaţi la Secţiile cardiologie şi neurologie au fost confirmaţi pozitiv.

"Primul focar a apărut la Secţia cardiologie şi apoi la Secţia neurologie. La Cardiologie au fost confirmate patru cazuri iar la Neurologie, cinci cazuri pozitive, în ambele cazuri fiind vorba despre pacienţi. Pentru limitarea răspândirii virusului, în ambele secţii au fost luate măsuri de urgenţă. A fost efectuată dezinfecţie terminală iar persoanele depistate cu coronavirus au fost izolate. Toţi pacienţii internaţi în cele două secţii au fost testaţi. De asemenea, o parte dintre pacienţi au fost direcţionaţi către Spitalul Râmnicu Sărat, o parte au fost externaţi şi unii au plecat acasă la cerere", a precizat Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al unității medicale, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel