Dr Mahler, AVERTISMENT: O posibilă explozie de cazuri de COVID-19! Oamenii infectați se ascund în case

Covid-19, mască. Foto: Pixabay
Dr Beatrice Mahler spune că scăderea numărului de infectări în Capitală nu e relevantă, pentru că de fapt mulți dintre oamenii infectați se autoizolează fără să ceară să fie testați, iar lipsa anchetelor epidemiologice ar putea duce la un nou val de îmbolnăviri. 

Relaxarea restricțiilor din București se bazează pe o scădere a numărului de infectări din ultimele zile, dar dr Beatrice Mahler, managerul Institutul Marius Nasta, spune că acest număr nu mai reflectă realitatea, întrucât oamenii infectați preferă să se autoizoleze fără să se testeze, iar asta înseamnă cazuri neincluse în statistici. 

„Mă îngrijorează un aspect, în acest moment oamenii nu mai vin să se testeze, stau acasă, și vin doar dacă manifestă simptome. Sunt persoane care stau la domiciliu cu COVID și nu solicită testare, iar cel mai mare motiv este stigma, stigma cu care i-au tratat vacinii și prietenii, preferă să se retragă și să iasă din boală singuri fără să afle lumea. Există riscul că nefiind declanșată anchetă epidemiologică și o parte din cunoscuți să fie bolnavi, putem să ne așteptăm la o explozie de cazuri în viitor și să nu știm de unde vin", a spus Beatrice Mahler la Digi24.

Medicul atrage atenția că noua tulpină de coronavirus, care este mai contagioasă și are o rată de mortalitate mai mare, ar trebui să determine o mai mare grijă și atenție. Până când vom avea o acoperire vaccinală considerabilă, trebuie menținute măsurile de protecție: purtarea măștii și distanțarea fizică. 

„La început am avut doar informația că se transmite mai ușor, noua tulpină, acum știm că mortalitatea ei este mai mare. Este de așteptat ca atunci când apare o tulpină nouă, informațiile despre ea să vină treptat, iar acest lucru trebuie să ne pună în gardă și pe noi și să ne facă atenți, și să ne facă responsabili pentru că povestea coronavirus nu s-a încheiat. (...) În acest moment trebuie să ne gândim la două soluții, soluții pe termen mediu și scurt sunt purtarea măștii, regulile pe care le cunoaștem și ele trebuie să rămână reguli de aur pentru următorul an, însă vaccinul vine ca o soluție terapeutică, prima și singura din acest moment, pentru infecția SARS CoV-2. Cu siguranță, în momentul în care o mare parte dintre noi vom fi vaccinați, speranța unei vieți normale este cea care cred că trebuie să ne motiveze pe toți să mergem către această soluție”, a conchis dr Beatrice Mahler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel