Dr. Ovidiu Bojor, SECRET care ne ferește de orice afecțiune. Ce să faci ZILNIC

Dr. Ovidiu Bojor, fitoterapeut și renumit academician, a dezvăluit care sunt secretele longevității și a vieții lipsite de boli și griji.

"Avem nevoie de opt ore de muncă, opt ore de odihnă activă și opt ore de somn. Partea cea mai importantă este odihna activă. Ce înseamnă? Să alegi ce îți place mai mult după ce ți-ai făcut datoria în primele opt ore: muzică, dans, călărie, plimbări, înot, excursii și, în special, viața de familie. E esențial pentru viitorul oricărui om.

Odihna activă este, așa cum am spus, partea cea mai frumoasă a vieții noastre, făcând ce ne place după ce ne-am eliberat de alte lucruri. Eu, în primul rând, fac meditație. Mă retrag într-un colțișor și îmi fac programul celor opt ore libere. Am situat mereu pe primul plan iubirea. Această iubire e esențială pentru viața noastră.", este de părere medicul Ovidiu Bojor.

Ce ne scurtează viața

"În primul rând, invidia. E una dintre cele mai negative. În loc să ne bucurăm de succesul prietenilor, colegilor, apare chestia asta: de ce e mai deștept decât mine? Invidia roade sufletul la fel ca rugina care roade fierul.

Fuga după bani prin orice mijloace, lipsit de orice scrupule. E al doilea lucru care ne scurtează viața.  

Poluarea prin alimentație, prin supraalimentație, droguri, alcool în cantități mari. Industria alimentară modernă ne distruge viața. Fiți foarte atenți la această poluare. Nu mai vorbesc de sentimentele urâte, e o poluare sentimentală.", a precizat medicul pentru Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel