Dr. Radu Țincu, semnal de alarmă în a doua zi de Paști: Peste tot în lume a existat o creștere a numărului de cazuri COVID

Radu Țincu, medic primar în cadrul secției de Terapie Intensivă – Toxicologie a Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, a lansat un avertisment referitor la relaxarea restricțiilor din această perioadă și creșterea numărului de petreceri. La ce riscuri se supun românii. 

"Este clar că toată lumea dorește să recapete viața normală ca înainte de pandemie. Pe de altă parte, după fiecare perioadă de sărbători, peste tot în lume a existat o creștere a numărului de cazuri. Însă, ceea ce este important e ca această creștere să nu fie substanțială și să creeze probleme pentru sistemul de sănătate publică. Trebuie să avem grijă, mai ales dacă vorbim de cluburi și oameni tineri, mulți dintre ei nu au apucat să se imunizeze și pot să se transforme în vectori de transmitere ai virusului către persoane vulnerabile pe care le întâlnesc ulterior. Discutăm de bunici și părinți care pot avea boli cronice și există un risc de transmitere către cei care pot avea o formă severă.

Din păcate, nu s-a dovedit în practică faptul că, în prezența temperaturilor ridicate, virusul se transmite mai cu dificultate. Vara trecută, spre toamnă, au existat vârfuri ale pandemiei în România. Aglomerarea unde se cântă și se dansează și unde există o activitate fizică care predispune la o vehiculare mai intensă a particulelor virale crește riscul de transmitere. Recomandarea este pentru aceste zone să încercăm să păstrăm distanța fizică și să păstrăm măsurile sanitare.", a precizat medicul Radu Țincu, luni, 3 mai, la Antena 3.

Avem în continuare oameni în stare gravă care au nevoie de terapie intensivă

 

"Am înregistrat o scădere a numărului de cazuri, ceea ce ne arată că măsurile luate acum 10-14 zile au început să fie eficiente și să determine o scădere a numărului de pacienți. Ceea ce e important de precizat e că avem în continuare oameni în stare gravă care au nevoie de terapie intensivă, iar acest lucru trebuie să conducă autoritățile spre decizia de a intensifica campania de vaccinare pentru grupele vulnerabile. Acestea trebuie să reprezinte o prioritate, discutăm de vârstnici, iar campania trebuie să se adreseze comunităților locale, zonelor rurale unde oamenii nu pot să ajungă cu ușurință pentru a primi vaccinul.", a declarat dr. Radu Țincu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel