Dr Vasi Rădulescu, avertisment legat de ”scheme de tratament pentru COVID, atestate de medici celebri”: amplifică drama în care suntem

Doctorul Vasi Rădulescu avertizează privind schemele de tratament anti-COVID postate public pe rețelele sociale de ”medici celebri”.

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu trage un semnal de alarmă privind anumite scheme de tratament care circulă pe rețelele sociale și sunt ”atestate de medici celebri”. Acesta avertizează asupra ce se ia și ce nu se ia în tratamentul anti-COVID, medicul explică și de ce nu se iau anumite medicamente și sfătuiește oamenii să aibă grijă de ei. 

”Circulă pe aici tot felul de scheme de tratament pentru Covid-19, printate în tabele, unele cică sunt „atestate” de medici celebri. Zeci de mii de share-uri care amplifică drama în care suntem.

- Azitromicina și Claritromicina nu se iau în viroze. Covid-19 este o viroză. A fost un mare fâs cu azitromicina, dar studiile clinice nu au arătat efecte pozitive certe, cu atât mai puțin nu e recomandat a se lua acasă, în forme ușoare.

- Dexametazona nu se ia acasă, în forme ușoare, pentru că amplifică tabloul. Se dă în spital, din mâna medicilor, când există insuficiență respiratorie, studiile arătând că scade mortalitatea cu câteva procente.

- Vitaminele de tip C, D, E, mineralele de tip Zinc, Magneziu etc. nu și-au dovedit utilitatea. Nu vor face în principiu nici rău, dar nici bine.

- Ivermectina nu se ia că nu are vreun efect pozitiv dovedit într-un studiu clar. Nu e aprobată de FDA sau EMA. Din contră, poate avea efecte negative semnificative.

- Anticoagulantele nu se iau fără indicația clară a unui medic.

- Preparatele homeopate sau naturiste nu au niciun efect. Se poate pierde timpul prețios bazându-vă pe așa ceva.

- Tot felul de antivirale prezentate drept „miraculoase” nu au efect dovedit.
—-
- În caz de febră puteți lua paracetamol sau ibuprofen.

- Vă hidratați BINE de tot.

- Vă odihniți BINE de tot.

- Încercați să mâncați legume/fructe/proteină.

- Țineți legătura cu medicul de familie.

- Utilizați un pulsoximetru simplu, de deget.

- În caz de respirație grea, scăderea saturației sub 94%, anunțați medicul și/sau serviciul 112.

Aveți grijă de voi. Rămâneți informați. Nu picați în tot felul de capcane de pe internet”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel