Dr Vasi Rădulescu despre cancerul de col uterin: suntem pe primul loc în Europa la mortalitatea dată de acest tip de neoplasm

Cancerul
Medicul cardiolog Vasi Rădulescu recomandă părinților să-și vaccineze fetițele împotriva cancerului de col uterin.

Medicul Vasi Rădulescu notează pe rețelele sociale că ”FDA a aprobat în urmă cu doi ani extinderea vaccinării împotriva HPV la grupa de vârstă 27-45 de ani”, explicând că acest tip de vaccin este unul ”care reduce drastic riscul de cancer de col uterin sau alte malignități asociate cu HPV”.

În România, cifrele privind cancerul de col uterin sunt dramatice.

”Cum stă treaba încă în țara noastră? 4343 de cazuri noi de cancer de col uterin sunt înregistrate în fiecare an și 1909 femei pierd anual lupta cu această boală. Suntem pe primul loc în Europa la mortalitatea dată de acest tip de neoplasm.

Oficialii nu au făcut campanii solide pentru vaccinarea împotriva HPV, în mintea multor oameni există nebuloase alimentate de personaje nocive care perorează împotriva vaccinării fără niciun fundament științific sau competență în domeniu, iar statisticile sunt usturătoare.

Ce fac alte popoare? Australia a distribuit fetelor și băieților de 12-13 ani (înainte de începerea vieții sexuale) vaccinuri anti-HPV. Le-a făcut și celor de până la 18-20 de ani, iar rezultatele au fost de-a dreptul spectaculoase. Rata de infectare cu HPV a scăzut de la aproape 23 de procente la doar 1.1%.

Când acest virus nu mai infectează populația și el este răspunzător de cancere, deducem simplu că anularea infecțiilor cu tulpinile acoperite de vaccin poate duce la scăderea drastică a cancerului. Australia este acum pe acest drum, mai ales că și-a dezvoltat și un sistem de screening performant. SUA, prin recomandarea FDA, își ia angajamente serioase în lupta împotriva HPV și a maladiilor provocate de acesta, acoperind infecția cu tulpini de risc înalt chiar la vârste mari, dincolo de indicația inițială (înainte de începerea vieții sexuale).

Dragi părinți care aveți fetițe, vedeți cum faceți și vaccinați-le, fie discutând cu medicul de familie despre listele cu Ministerul Sănătății (ar trebuie să fie gratuit, dar se mișcă totul extrem de greu), fie achiziționând cu toți banii vaccinul. Dragi femei acoperite în recomandarea extinsă, discutați cu medicii dumneavoastră, faceți vaccinul. E o măsură de normalitate în alte țări. Și de grijă pentru propria ființă”, subliniază medicul cardiolog Vasi Rădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel