Dr Virgil Musta, DEZASTRUL din spitale: pacienți care mor pentru că nu au loc la ATI. 6 la Timișoara, noaptea trecută

Pacient în secția ATI a Spitalului Rol 2. Foto: ftografie cu caracter ilustrativ - Spitalul Militar Central / Daniel Iancu
Conform bilanțului oficial, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 130 de decese, iar dintre ele șase sunt de la Timișoara, de la Spitalul „Victor Babeș” și au murit noaptea trecută, spune dr Virgil Musta, pentru că nu s-a găsit un loc pentru ei la Terapie Intensivă! 

„E plin totul. La mine, pe Secția de Boli Infecțioase nu e niciun loc, în clinică nu e niciun loc, la Pneumologie s-a ocupat tot azi-noapte, secția externă de la ASCAR nu mai are niciun loc. Am avut un pacient care a venit cu salvarea, nu am știut unde să-l trimitem, am externat un pacient care respira mai greu, dar se putea duce la domiciliu, numai așa putem face. La restul le facem evaluarea și îi trimitem la domiciliu”, a declarat medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, pentru Tion.ro

Medicul arată că atunci când un pacient cu COVID-19 are saturația de oxigen sub 70% trebuie urgent dus la Terapie Intensivă.

„Azi-noapte au murit șase, erau cazuri grave, trebuiau transferate în Terapie și nu aveam loc în Terapie. Au avut comorbidități. Saturează și nu mai avem loc unde să-i punem, îi punem la oxigen maxim, dar situația este foarte dificilă atâta timp cât Terapiile sunt pline. Dacă desaturează sub 70, atunci trebuie duși repede la terapie intensivă. Nu sunt primii care au murit pe secție pentru că nu mai este loc în terapie… numărul lor tot crește. Ne confruntăm cu acest risc de a deceda pentru că nu mai avem loc să îi mutăm pe ATI, trebuie acționat rapid”, a mai spus șeful Secției de Boli Infecțioase, pentru sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel