Durere: nou medicament, fără dependență sau efecte secundare hepatice

Medicament
Un nou medicament folosit împotriva durerii a fost descoperit de cercetătorii americani. Spre deosebire de celelalte, acesta nu dă dependență și nu produce leziuni renale sau hepatice.

Cercetătorii de la LSU Health New Orleans Neuroscience Center of Excellence și colegii lor au descoperit o nouă clasă de medicamente pentru a ameliora durerea și a reduce febra, fără pericolul de a crea dependență sau deteriorarea ficatului sau rinichilor. Cercetarea este publicată online în European Journal of Medicinal Chemistry. 
Medicamentele actuale au efecte secundare nedorite. Opioidele pot provoca dependență și nu numai; studiile recente au arătat că nu pot fi mai eficiente pentru ameliorarea durerii decât medicamentele care nu sunt narcotice. 
Antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) pot provoca leziuni renale. Acetaminofenul este un medicament eficient, dar consumul excesiv poate duce la afectarea ficatului.
Echipa de cercetare, condusă de dr. Hernan A. Bazan, profesor la Departamentul de Chirurgie și director de programe al Bursei de Chirurgie Vasculară din Clinica Ochsner, și Surjyadipta Bhattacharjee, un cercetător post-doctoral la LSU Health New Orleans Neuroscience Center Center of Excellence, și-a propus să descopere care sunt cauzele leziunilor hepatice asociate cu acetaminofenul și apoi să creeze un medicament similar structural cu acetaminofenul - la fel de eficient, dar fără toxicitate hepatică. 

Fără efecte secundare

Alături de echipa de chimie condusă de profesorul Julio Alvarez-Builla, Departamentul de Chimie Organică al Universității din Alcala din Madrid, au testat 21 de compuși diferiți ca analogi ai acetaminofenului, potirvit sciencedirect.com.
„Noile entități chimice au redus durerea în două la modele fără toxicitate hepatică și renală asociată cu actualul over-the -analgezice de referință care sunt utilizate în mod obișnuit pentru tratarea durerii - acetaminofen și AINS, de asemenea, au redus febra într-un model piretic, acest lucru este deosebit de important în căutarea unui antipiretic cu un profil mai sigur în pandemia COVID-19 și a rinichilor și ficatului aferent. boală la pacienții cu SARS-CoV-2 bolnavi critici", a spus autorul principal al studiului
Managementul durerii acute și cronice este una dintre cele mai răspândite și costisitoare probleme de sănătate publică la nivel mondial. Potrivit Centrelor de control și prevenire a bolilor, se estimează că 50 de milioane - 20,4% dintre adulții din SUA au avut dureri cronice și 8,0% din adulții din SUA au avut dureri cronice cu impact ridicat în 2016.
"Având în vedere utilizarea pe scară largă a acetaminofenului, riscul de hepatotoxicitate în urma consumului excesiv și epidemia opioidă continuă, aceste noi entități chimice reprezintă analgezice noi, non-narcotice, care exclud hepatotoxicitatea, pentru care dezvoltarea poate duce la un tratament mai sigur al durerii acute și cronice și febră”, adaugă dr. Nicolas Bazan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel