Durerea de spate, cauzată de rinichi? Explicația specialiștilor de la Harvard

Urologie, nefrologie, rinichi
În multe cazuri durerile de spate nu sunt din cauza rinichilor, susțin experți de la Harvard. Aceștia explică și motivele. 

”Oamenii cred în mod obișnuit că durerile de spate provin din rinichi. Dar este mai probabil ca disconfortul dvs. să fie cauzat de spasm sau încordare musculară sau de o problemă legată de coloana vertebrală. Rinichii sunt localizați mai sus decât își dau seama majoritatea oamenilor. Așadar, durerile de spate, una dintre cele mai frecvente probleme care îi trimit pe oameni la medicii lor, sunt rareori cauzate de probleme renale. Când durerea este legată de o problemă cu rinichii, nu numai că durerea este mai mare în spate, dar și simptomele sunt diferite”, explică medicii de la Harvard Medical School.

Potrivit acestora, ”o piatră la rinichi provoacă valuri de durere intensă, mai degrabă decât durerea constantă a durerii lombare tipice. Și o persoană cu o infecție renală (pielonefrita) are aproape întotdeauna febră împreună cu dureri de flanc. Dacă durerea dvs. este localizată în zona rinichilor, așa cum se arată în ilustrație, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră”, adaugă experții, potrivit Harvard Medical School.

Rinichii filtrează circa 200 litri de sânge în fiecare zi și produc circa 2 litri de urină. Ce semne ne transmit că am putea avea probleme cu rinichii:

1. Umflături în unele părți ale corpului - Dacă rinichii tăi nu funcționează corect, aceștia nu vor reuși să elimine excesul de lichid din corp, rezultând umflarea unor părți ale corpului, cum ar fi mâinile, picioarele, picioarele, gleznele sau chiar fața. Dacă observi umflături într-una sau mai multe dintre aceste zone, s-ar putea datora insuficienței renale.

2. Modificări ale urinei și la urinare - Dificultăți la urinat și senzație de presiune în timpul urinării; Nevoia frecventă de a urina, mai ales la miezul nopții; O  schimbare  a culorii, frecvenței sau cantității de urină;
- urină spumoasă.

3. Mâncărime - Când rinichii nu funcționează corect, nu pot elimina toate toxinele din sânge, ceea ce ar putea provoca erupții cutanate sau mâncărime severă . În plus, dacă suferi de insuficiență renală, vei observa că pielea va tinde să fie uscată.

4. Ești deseori obosit - Rinichii, atunci când sunt sănătoși, produc un hormon numit eritropoietină (EPO) responsabil pentru producerea celulelor roșii din sânge care transportă oxigenul în corp. Dacă rinichii au probleme, nivelul globulelor roșii scade, la fel și nivelul oxigenului. 

5. Adesea rămâi fără aer - Rinichii deteriorați pot provoca, de asemenea, dificultăți de respirație din cauza lipsei de oxigen și a acumulării de lichide în plămâni.

6. Simți uneori un gust metalic în gură și nu ai poftă de mâncare - Acest gust foarte neplăcut s-ar putea datora acumulării de toxine în sânge și, prin urmare, ar indica o problemă la rinichi, mai ales dacă observi o schimbare bruscă a preferințelor alimentare sau pierderea poftei de mâncare.

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel