Efectele secundare la vaccinurile COVID sunt importante? Dr Simon Florescu: la câte miliarde de oameni sunt vaccinați, să ne folosim logica și bunul simț!

Vaccin Covid-19
EXCLUSIV
În condițiile în care astăzi, 28 septembrie 2021, la nivel mondial au fost deja administrate peste 6,1 miliarde de vaccinuri, conf dr Simin Florescu a explicat, EXCLUSIV la dezbaterea „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DCMedia Group, că nu avem motive să ne facem griji privind efectele adverse ale vaccinurilor COVID-19 și nici să privim cu neîncredere noile tipuri de vaccinuri. Un alt fake news făcut praf: 

„Efectele secundare ale vaccinurilor COVID-19 au fost scoase în față, s-a bătut monedă pe ele. Sunt importante? Numai în Danemarca avem 10 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, în SUA sunt sunt sute de milioane, la nivel global sunt miliarde. Deci, există dovezi... ” a întrebat jurnalistul Val Vâlcu, realizatorul dezbaterii online „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DCMedia Group. Dar Conf Dr Simin Aysel Florescu a explicat că dovezi existau încă de la început. Aceste miliarde de doze făcute deja nu vin decât să certifice ce se știa. 

„Există dovezi încă de când s-au efectuat trial-urile clinice, care au dus la aprobarea acestui vaccin și darea lui în folosință generală și peste tot. Existau aceste dovezi, pentru că altfel acest vaccin nu ajungea în circulație. Și cu atât mai mult acumularea unui număr foarte mare de pacienți gata vaccinați cu un număr insignifiant de reacții adverse serioase ne arată din nou că este extrem de sigură și extrem de eficientă vaccinarea, în special cu tipurile de vaccin bazate pe ANR mesager, dar și cu celelalte clasice. Deci, ele asigură o protecție absolut suficientă.

Ce să mai aducem ca argumente în plus? Eu aș zice să punem în balanță decesele și complicațiile datorate bolii, versus aceleași așa-zise reacții adverse după vaccin. Șo ca la orice altă boală vaccinabilă vom vedea că că patologia determinată de boală în sine și de complicațiile în timpul bolii și după boală este mult mai importantă decât câteva reacții adverse și acelea minore au foarte puține reacții adverse serioase și care apar în general la pacienți care au multiple alte probleme de sănătate. Dacă le punem în balanță vom vedea că vaccinarea este absolut necesară, recomandată, sigură și eficientă.

Eu cred că nu mai trebuie, de exemplu, să mai argumentăm eficiența vaccinului anti-polio sau eficiența vaccinului anti diftero - tetano - pertussis, toate aceste lucruri fiind deja cunoscute de zeci și sute de ani nu mai exist incertitudine în privința lor.

De ce ar fi incertitudine în privința unui vaccin și mai performant? Eu zic că lucrurile sunt absolut evidente și ar trebui să ne utilizăm logica și bunul simț fiecare dintre noi, medici sau nemedici”, a arătat conf dr Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din București. 

Cât de eficiente sunt vaccinurile COVID și de ce trebuie să se vaccineze și cei care trec prin boală, aflați din VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel