Elevii care fac chimioterapie pot susține examenele pe patul de spital. ANUNȚUL ministrului Educației

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Foto: Crișan Andreescu
Elevii care fac chimioteraie și sunt internați în spitale pentru perioade lungi de timp vor putea susține examenele în unitatea medicală.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri, 16 iunie, că acei elevi care fac chimioterapie și sunt internați pe o perioadă mai îndelungată vor putea susține examenele în spitale. 

”Vom acorda o atenție deosebită unui lucru neglijat până acum, școala în spital. Există sute de copii care pe parcursul acestor examene sunt în spital sau pe parcursul anului școlar, în ședințe de chimioterapie.

Până acum, prevederile, la ora la care vorbim, prevăd un număr minim pentru constituirea unei grupe de elevi în clasă. Ce grupe să constitui în școală în Fundeni sau în Spitalul Marie Curie? În Fundeni avem 92 de elevi, în Spitalul Marie Curie avem aproape 30 de elevi în această situație și în țară numărul lor se multiplică. Atunci când sunt sub perfuzii într-un salon, nu putem vorbi de constituirea unei grupe. Dorim promovarea unei OUG prin care să constituim un corp al profesorilor pentru școala în spital și să organizăm sistemul în așa măsură încât fiecare elev să aibă acces la educație”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit  Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel