Endourologia, chirurgia fără bisturiu, tot mai căutată. Prof. dr. Petrișor Geavlete: Rezolvă bolnavul, ca să poată să ajungă repede acasă

Urologie, nefrologie, rinichi
EXCLUSIV
Prof. dr. Petrișor Geavlete, renumit chirurg urolog, a dezvăluit, luni, 7 iunie, la Academia de Sănătate, ce noi tratamente există în bolile aparatului urinar. 

"Nu există niciun bolnav care, în momentul în care are o afecțiune urologică, să nu aibă nevoie și de un sfat nefrologic. Nu e totul să scoți endoscopic un calcul, adică să ai o operație modernă, minim-invazivă, ci este extrem de important să poți să urmărești bolnavul, să vezi evaluarea metabolică, să vezi ce se întâmplă cu acest bolnav în timp, recidive șamd.", a precizat prof. dr. Petrișor Geavlete, la Academia de Sănătate. 

La mare căutare este endourologia, una dintre metodele de tratament moderne pentru bolile urologice, ce poate identifica și trata majoritatea afecțiunilor aparatului urinar inferior: afecțiunile uretrei, prostatei, vezicii urinare. Printre avantajele sale se numără lipsa inciziei și a plăgii postoperatorii, dar și o vizibilitate incomparabil mai bună, pentru chirurg, decât în cazul intervențiilor urologice deschise, efectuate cu ochiul liber. 

Despre această nouă tehnică modernă a vorbit prof. dr. Petrișor Geavlete, pentru DC MEDICAL: 

"Niciun pacient, atunci când vorbești cu el și îi spui că ar avea nevoie de o intervenție sau operație clasică, nu este încântat. Minim-invazivitatea procedeelor terapeutice este pe primul plan astăzi și absolut toți bolnavii sunt doritori de a fi operați dimineață și seara să ajungă acasă. Este o tendință corectă, care există în centrele mari din toată lumea și poate că este și normală, pentru că tehnicitatea este pe măsură și ne permite să putem să aplicăm metode care într-adevăr rezolvă bolnavul, ca să poată să ajungă repede acasă.", a declarat prof. dr. Petrișor Geavlete

Profesor doctor Petrișor Geavlete este, printre altele, Doctor în științe medicale, Conducător de doctorate, Șeful Clinicii de Urologie de la Spital Clinic de Urgență Sfântul Ioan, din București. De asemenea, are și calitatea de academician - Membru titular în Academia de Științe Medicale. Totodată, profesorul Petrișor Geavlete este membru titular sau în Board-ul a zeci de societăți științifice naționale și internaționale.

Mai multe despre noile tratamente existente în bolile aparatului urinar, în videoul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel