EPOETINUM BETA - prospect

Foto: Pixabay
EPOETINUM BETA - prospect. Acţiune: Antianemic, factor de creştere hematopoietic; eritropoietină umană recombinantă, stimulează eritropoieza prin stimularea diferenţierii şi proliferării precursorilor elementelor figurate în măduva osoasă. 

EPOETINUM BETA - prospect

Denumirea comercială: NEORECORMON 

Prezentare: Soluție injectabilă 

Indicații: Tratamentul anemiei simptomatice asociate cu insuficienţă renală cronică (IRC) la pacienţi adulţi şi copii. Tratamentul anemiei simptomatice la pacienţi adulţi cu neoplazii non-mieloide trataţi cu chimioterapice. Creşterea disponibilului de sânge autolog la pacienţii planificaţi pentru program de predonare. 

Contraindicații: Hipersensibilitate. Hipertensiune arterială (HTA) inadecvat controlată terapeutic. În cazul indicaţiei de "creştere a disponibilului de sânge autolog", infarct miocardic sau AVC în luna precedentă tratamentului, angină pectorală instabilă sau risc de tromboză venoasă profundă. 

Atenție!: Prudenţă în anemie refractară cu exces de blaşti în transformare, epilepsie, trombocitoză, insuficiență hepatică (IH) cronică, deficit de acid folic şi vitamină B12, supraîncărcare marcată cu aluminiu. Monitorizarea potasemiei, a trombocitelor şi a hemoglobinei. 

Reacții averse: HTA cu simptome de tip encefalopatie, creştere moderată, dependentă de doză, a numărului trombocitelor, tromboze ale şuntului, scădere a valorilor feritinei serice, simultan cu creşterea valorii hematocritului; rar pot să apară reacţii cutanate precum rash, prurit, urticarie sau reacţii la locul de injectare. Ocazional, reacţii anafilactoide, simptome de tip gripal precum febră, frisoane, cefalee, dureri la nivelul membrelor şi/sau osoase, stare de rău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel